Wordpress képzések

Drupal
A Pentaschool Oktatási Központban próbálunk alkalmazkodni a trendekhez. Eszerint az új honlapok jelentős többsége valamelyik nyílt forráskódú CMS rendszer segítségével készül. Emiatt úgy döntöttünk, hogy 2012-től Wordpress tanfolyamokat is szervezünk. A kínálatot itt is hasonlóan képzeljük, mint a Drupal vagy a Joomla tanfolyamoknál, azaz bevezető szinten, majd sablonkészítés-módosítás szinten, végül fejlesztés szinten. Próbáljuk mindezt nyújtani a tőlünk megszokott szakmai és árszínvonalon.

 

Wordpress webmester

Szeretne Ön gyorsan és egyszerűen professzionális web helyeket készíteni? Akkor érdemes megismerkednie egy korszerű tartalomkezelővel! Igen, ilyenből több is elérhető (Drupal, Joomla, Wordpress, stb.), mégis, melyiket érdemes választani? Nos, erre a kérdésre mi sem tudunk egyértelmű választ adni ( megvannak a megfelelő források, ahol különböző összehasonlításokat olvashatunk ), emiatt vettük fel a képzési palettánkra a három legelterjedtebb ingyenes, nyílt forráskódú CMS-t.

 A Wordpress tanfolyamon megismerheti, hogy hogyan lehet ezt a tartalomkezelőt telepíteni, beállítani, alapszinten testre szabni. Megmutatjuk, hogy a rendszer mit tud alapból, és milyen sok mindenre vehető rá a rengeteg ingyenes bővítmény segítségével. Hangsúlyt fektetünk a keresőmotor optimalizálásra, és csattanóként bemutatunk egy ingyenes webshop modult is. Megtanulhatja, hogy alapszinten hogyan tudja a WordPress megjelenését a saját igényeire formálni, és hogy milyen biztonsági óvintézkedéseket kell tennie, hogy megvédje honlapját a hekkertámadásoktól.

A tanfolyam során használható saját notebook is, és rendelkezésre bocsájtunk egy olyan webtárhelyet is, ahol kipróbálhatja magát igaziból.

Részletek...

WordPress Sminkmester

A WordPress tartalomkezelő rendszer számos gyárilag beépített sablonnal rendelkezik, és ha ez valakinek nem lenne elég, akkor az internetről további ingyenes vagy fizetős sablonokat is le tud hozzá tölteni. Vannak azonban olyan webfejlesztési projektek, amikor ezek a sablonok valamilyen oknál fogva mégsem alkalmasak teljesen a készülő honlaphoz. Például az egyik ilyen eset lehet, ha egy már meglévő, statikus (azaz nem tartalomkezelő rendszerre épülő) honlapot szeretnénk WordPress-re átültetni úgy, hogy az arculat alapjaiban ne változzon meg. Ilyenkor jöhet szóba egy saját fejlesztésű, egyedi WordPress sablon elkészítése.

Tanfolyamunk célja, hogy a hallgató képes legyen önállóan WordPress sablonokat kialakítani. Akár egy meglévő webarculat alapján, akár teljesen nulláról kiindulva. A tanfolyam fókuszában a WordPress sablonokkal kapcsolatos alapszintű ismeretek elsajátítása áll, de érinti az arculatfeldolgozással (sitebuilderi teendőkkel) kapcsolatos ismereteket is. A képzésnek nem célja, hogy professzionális sablonok elkészítéséhez szükséges mély webprogramozói ismereteket adjon, de azért a szükséges mértékben a HTML, a CSS és a PHP nyelvekkel kapcsolatos alapvető ismeretkört is bővítheti.

Részletek...